| Mustáros csirkemell zöldborsóval receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé só frissen őrölt bors 1 ek liszt 1 ek vaj 3 ek olívaolaj 5 szál újhagyma fehér része 1 csokor petrezselyemzöld 2 dl száraz fehérbor 3 dl húsalaplé 2 ek mézes mustár 60 dkg frissen kifejtett borsó 2 dl tejszín 1 ek krémsajt Elkészítés: A csirkemell filét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár). Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy mélyebb serpenyőben, és a húsokat lepirítjuk rajta. Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékon kevés olaj hozzáadásával megfonnyasztjuk az újhagyma darabokat. Felöntjük borral és a húsalaplével, majd hozzákeverjük a mustárt és kevés vizet. Összeforraljuk, majd a borsót is beleöntjük. A húsokat is visszarakjuk a serpenyőbe, és együtt puhára főzzük lefedve, lassú lángon. Ha a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a krémsajtot. A petrezselyemmel megszórjuk, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Tanácsok: Bulgurral, vagy rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |