Tutireceptek.hu fejléc

Anyák napi csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
csirkemell(a mennyisége a személyek számától függ)
vaj(edény kikenésére)
majonéz
fokhagyma(3-4 gerezd)
alma
húsleveslé
1 doboz tejszín

Elkészítés:
Majonézzel bekenem az elszeletelt csirkemellek mindkét felét és 1-2 órát a hűtőben pihentetem. Kivajazok egy tálat(pl.jénai) és az aljára aprítok néhány gerezd fokhagymát. Rátszem a majonézes, sózott, borsozott csirkemelleket és a félbe(vagy negyedbe)vágott almákat a tetejére(lehetőleg minden hússzeletre jusson alma). Ezután ráöntöm a húsleves levét úgy, hogy ne takarja el a húsokat. 200 fokos sütőben kezdem el sütni. Kb 30-40 perc múlva, amikor félig puha a hús, ráöntöm az egészre elosztva az egy doboz tejszint, majd még mindig lefedve, visszatolom a sütőbe kb. ugyanennyi időre. Utána ellenőrizem a húsoka puhaságát, és ha már finom, omlós, 5-10 perc alatt szépen bepiritom a tetejét.

Tanácsok:
Isteni finom, puha a husi. Petrezselymes krumplival és vegyes salátával tálaltam.

Nem vagyok gyakorlott szakácsnő, de még én sem rontottam el, Anyák napi ebédnek készítettem és mindenkinek ízlett.

Jó étvágyat hozzá;)

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: angyalka85


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos csirkemell » Sajtos csirkemell gombával » Finom csirkemell » Gombás csirkemellfilé
» Parmezános csirkemell » Áfonyás csirkemell » Rakott csirkemell gazdagon » Baconos-sajtos csirkemell
» Sajtos töltött csirkemell » Barackos rakott csirkemell » Tepsis sajtos csirkemell » Mexikói csirkemell
» Csirkemelles finomság » Márványsajtos csirkemell » Sajtos májas csirkemell » Tejszínes csirkemell II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.