Tutireceptek.hu fejléc

Muffin nyárs recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Tésztához:

125 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Sütőpor
100 g reszelt Gouda sajt
150 ml tejföl
25 g zöldfűszer-keverék
1 csapott teáskanál ételízesítő
100 ml tej
Fél csapott teáskanál só

Ezenkívül:

12 koktélparadicsom
12 fapálcika

Elkészítés:
A mini muffin sütőformát kivajazzuk, enyhén belisztezzük.
A sütőt előmelegítjük

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. A masszát a sütőformában egyenletesen elosztjuk.
A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült muffinokat 5 percig a sütőformában, majd sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A paradicsomot megmossuk, lecsöpögtetjük. A fapálcikára felszúrunk két muffint és egy paradicsomot.

Tanácsok:
Amennyiben nincs muffin sütőforma, állíts mini papírformákat egy tepsibe. Ilyenkor azonban a sütési idő csökken, illetve a muffin formája picit torzulhat.

A pálcikákra a paradicsomon kívül ízlés szerint szúrhat sajtkockákat vagy csirkefalatokat is.


A receptet beküldte: tavaszi szél


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos-joghurtos muffin » Belül folyós csokis muffin » Almás, joghurtos muffin » Andi muffinja
» Aranygaluska muffin » Meggylekváros muffin » Baconos-sajtos muffin » Egyszerű muffin
» Baconos zöldségnyárs » Mézeskalács muffin » Csokis csodamuffin » Csokis-mogyorós muffin
» Muffin banánnal » Vaníliakrémes almás muffin » Majdnem muffin » Mogyorós-áfonyás muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.