| Meggylekváros muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: Száraz hozzávalók: 25 dkg liszt 1 kávéskanál sütőpor 1/2 kávéskanál szódabikarbóna 1 cs. vaníliás cukor 10 dkg kristálycukor Nedves hozzávalók: 2 evőkanál meggylekvár 1 db tojás 0, 8 dl étolaj 2 kis doboz kefir Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a száraz, egy másikban a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összevegyítjük és simára keverjük. Egy 20 x 30 cm-es tepsit kizsírozunk-lisztezünk és szép egyenletesen eloszlatjuk a masszát. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg szépen felemelkedik a sütemény a tepsiben és a teteje szép világos-barna lesz. Amikor kihűlt, lapjában kettévágjuk és megtöltjük tejkaramellás pudinggal, amit a zacskón írt előírás szerint készítünk, de csak 3 dl tejjel. Tetejét porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |