| Baconos-sajtos muffin receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 2 bögre liszt (2,5 decis bögre) 1 tojás 1 bögre tej 1/4 bögre olaj 200 g nyers bacon 2,5 dkg trappista sajt 2 fej hagyma (2 dkg) 1 csomó friss petrezselyem Elkészítés: A bacon-t megpirítjuk, majd kirakjuk egy tányérra hűlni. A kiengedett zsíron megpirítjuk a hagymát. Ezt is félrerakjuk hűlni. Miközben ezek a hozzávalók a gázon vannak, addig csinálhatjuk a tésztát.:) A lisztet összekeverjük a lereszelt sajttal (annyi sajtot hagyunk ki a 2,5 dekából, h maradjon a tetejére is sütéskor). Egy másik tálban a tojást, tejet, hagymát, felaprózott sült bacont, felaprított petrezselymet és az olajat összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a sajtos lisztet. Amikor már mind benne van, rendesen elkeverjük. Előmelegítjük a sütőt 180º-ra. Egy 12 rekeszes muffinformát kikenünk vajjal/margarinnal, beleadagoljuk a tésztát és mehet a sütőbe. Kb 20 percig kell sütni, az utolsó 5 percben rátenni a kimaradt sajtot a tetejükre. Amikor a sajt megpirult, kész. Tanácsok: Melegen és hidegen is ehető, nekem melegen jobban bejött. Számításaim szerint egy darabban kb 255 kcal van. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 255 kcal A receptet beküldte: Shanalyl Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |