| Belül folyós csokis muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 tábla jó minőségű étcsoki 10 dkg vaj 3 tojás 150 g cukor (lehet kicsit kevesebb is) 75 g liszt 1 cs vaníliás cukor 1 csipet só Elkészítés: A vajat és az egyik tábla csokit vízgőz felett felmelegítjük, homogénre keverjük. Langyosra hűtjük. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és sóval kikeverjük, aztán hozzáadjuk a vajas-csokis masszát (fontos, hogy ne legyen meleg, csak langyos!). Majd beleszitáljuk a lisztet. A másik tábla csokit apró darabokra törjük és 3/4-ét belekeverjük a tésztába. A tésztát sütés előtt a hűtőbe kell tenni minimum egy órára. Ezt követően elosztjuk a muffinformákba (kb. 12-13 lesz belőle). A maradék csokidarabkákat rátesszük a muffinok tetejére. Előmelegített sütőben 230 fokon kell megsütni pontosan 12 percig. Tanácsok: Nem szabad tovább sütni, mert nem lesz folyós a közepe. Akkor jó, ha berepedezik kívül, de belül még folyós. Langyosan a legfinomabb, vanília fagyival :) Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: sok kcal A receptet beküldte: babyyy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |