| Vaníliakrémes almás muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: A muffintésztához: 30 dkg liszt fél bögre vágott mandula picit összetörve 1 csomag sütőpor 15 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 2 közepes alma (savanykás jobb) 1 dl étolaj 2 dl kefír 2 tojás A töltelékhez: 1 csomag vaníliás pudingpor 1 csomag vaníliás cukor 4 dl tej Elkészítés: A töltelékhez a vaníliás pudingot szokásos módon, a cukorral, tejjel, vaníliás cukorral megfőzzük. Kicsit sűrűbbre főzzük, mint egyébként, hogy még véletlenül se áztassa el a tésztát. Félretesszük hűlni. Az almát finomra reszeljük. Összekeverjük a száraz illetve a nedves hozzávalókat először külön-külön, majd összeöntjük, s egyneműsítjük - nem kell tökéletesen, a muffinnak jót tesz, ha nem teljesen homogén a tészta. Muffinpapírokba adagolunk egy-egy kanál tésztát. Erre kanállal teszünk egy tölteléknyi pudingot, majd lezárjuk a muffinok tetejét tésztával. Előmelegített sütőbe (200 fok) tesszük, majd aranybarnára sütjük. Tanácsok: 18 kisebb, vagy 12 bazinagy lesz belőle. Mivel lassan nőnek az alma miatt, nyugodtan tele lehet tölteni a mélyedéseket. A receptet GIZSBIRGA mindmegettés receptje nyomán kreáltam. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: sok kcal Szénhidráttartalom: sok gramm A receptet beküldte: drnéni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |