| Mozzarellával töltött sertésszelet receptEgytálételek Hozzávalók: 2 vékony (125 g-os) sertéshússzelet 60 g mozzarella 8 bazsalikomlevél só bors 2 ek olaj 100 g koktélparadicsom 75 g cukorborsó 5 ek tejszín 1 ek étkezési keményítő citromlé Elkészítés: A mozzarellát 4 szeletre vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk. Minden szelet egyik felére 2-2 szelet mozzarellát és 4-4 bazsalikomlevelet teszünk, majd beborítjuk az üresen hagyott felüket, és fogpiszkálóval rögzítjük. A paradicsomokat megmossuk, majd félbevágjuk. A cukorborsót megtisztítjuk, majd 1/2 l forró, sós vízben, lefedve 3-5 percig főzzük. Leszűrjük, 125 ml főzőlevet megtartunk. A hússzeleteket forró olajban, magas hőfokon oldalanként 1-1 percig, majd közepes hőfokon oldalanként 3-3 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk. A visszamaradt olajban a paradicsomokat átpirítjuk, majd felengedjük a főzőlével és a tejszínnel. Felfőzzük, és besűrítjük az 1-2 ek vízzel elkevert étkezési keményítővel. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. A cukorborsót is a mártáshoz adjuk, és felmelegítjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |