Tutireceptek.hu fejléc

Egresmártás recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1/2 kg egres,
15 dkg cukor,
1/2 liter víz,
pici só,
1 pohár tejföl,
5 dkg liszt,
6 dkg vaj,
kevés citromhéj.

Elkészítés:
Az egrest a cukorral, meg a citromhéjjal a vízben puhára főzöm (kb. negyed óra).
A tejfölben elkeverek egy púpozott kanál lisztet és behabarom vele a mártást.
Ha kell még utánízesítem cukorral, sóval.
Főtt marhahúsokhoz adom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyával töltött burgonya » Tönkölynokedli » Spárga köretként » Pikáns burgonyapüré
» A legfinomabb rizs » Egyszerű tejszínes krumpli » Sajtmártás máképp » Krumpli - töltve
» Ecetes torma » Vendégváró ahogy Mi készítjük » Sajtos sült burgonya » Sült csicseriborsó
» Spagettilepény » Sajtos puding » Mustáros zöldbab » Párolt kelbimbó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.