| Mozzarellás bulgursaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 0.5 bögre bulgur (1 dl) 2 dl víz (picit kevesebb) 3 közepes db paradicsom 100 g mozzarella 1 csokor bazsalikom 1 teáskanál olívaolaj só ízlés szerint bors ízlés szerint Elkészítés: A bulgurt öntsük fel egy picivel kevesebb mint kétszer annyi vízzel, amibe tegyünk egy kk sót. Van egy 1 dl-es poharam, én abban szoktam kimérni a bulgurt, majd a vizet, a második pohár víznél nem öntöm tele. Feltesszük főni, forrástól számított 5 percig főzzük, majd átkeverjük, lefedjük, és 15 percig hagyjuk állni. Közben magába fogja szívni az összes vizet. Mikróban 6 percre tesszük be 600 W-on, ha lejár átkeverjük, lefedjük és, hagyjuk azt is állni. Közben feldaraboljuk a paradicsomokat, kettévágjuk a mozzarella golyókat, felaprítjuk a bazsalikomot. 15 perc után összekeverjük a bulgurt, ráöntjük az olívaolajat, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Kóstolás után, ha szükséges még megsózhatjuk, ízlés szerint esetleg frissen őrölt borsot is tehetünk rá. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |