| Morva kalács receptTésztafélék Hozzávalók: Tészta: 500 g liszt 250 ml tej 80g vaj 3 dkg éleszto 2 tojássárgája 1 vaníliás cukor citromhéj Túró toltelék: 300 g túró 70g cukor 2 tojás 1 vaníliáscukor citromhéj, pici só Lekvártoltelék 300 g lekvár/szilva a legjobb/ 1 kanál rum cukor, citromhéj Tetejére a szóráshoz 50 g liszt 30g vaj 1 leveseskanál porcukor Elkészítés: Tejben kanálka cukorral felfuttatjuk az élesztot. Átszitált lisztbe beletesszuk a csipetny sót, citromhéjat, vaníliáscukrot és a felfutattott élesztovel jól kidolgozott tésztát készítunk, melyet meleg helyen kelesztunk.Kozben elokészítjuk a tobbi hozzávalot. Tetejére: lisztet, vajat és a cukrot osszekeverjuk és morzsát készítunk. Túrótoltelék: vajat kikeverjuk a cukorral hozzáadjuk a túrót, tojássárgáját és vegul a pici soval felvert tojásfehérjét. Lekvárt elkészítjuk a hozzávalókkal. A megkelt tésztát kinyújtjuk 1 cm vastagságúra, koroket szaggatunk belole, picit kinyútogatjuk és megtoltjuk a túroval, gombocokatt formázunk. A tetejét megkenjuk tojássárgájával, majd godrocskéket csinálunk a tetején, megtoltjuk a lekvárral, majd megszorjuk az elkészített morzsával. Elomelegített sutoben 180 C sutjuk kb. 20 percet. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: githaj Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |