Tutireceptek.hu fejléc

Banánlepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 közepes banán
diónyi vaj
4 tojás
2 evőkanál zabpehelyliszt/gluténmentesen:rizsliszt
2 evőkanál cukor
TETEJÉRE: 1 csom. van. cukor

Elkészítés:
hámozott, 1 cm-es darabokra szelt banánok felét teflonedényben, olvasztott vajon enyhén megpirítjuk.
A tojásokat símára keverjük a liszttel és a cukorral, s az így kapott massza felét a már megpirított banánkarikákra öntjük.
Közepes lángon sütjük, ha megkocsonyásodik, megfordítjuk ,
és a másik oldalát is kb. 2 perc alatt megpirítjuk .
Ha elkészült,tányérra csúsztatjuk, s a tetejét vaníliás cukorral hintjük.
A maradék még egy lepényre elegendő mennyiség.

Elkészítési idő: 10 perc

A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rákóczi túrós lepény » Sport szelet » Szilvatorta » Almás pudingos lapok
» Csokis-málnás muffin » Krémsajtos palacsintatöltelék » Kasmíri desszert » Kefires meggyes
» Citrom-varázs » gofri » Kókuszos kocka » Sznikersz szelet
» Saját recept » Heavy-metal palacsintabatyu » Könnyű epertorta » Kókuszos meglepetés


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.