| Cukkinis-fetás lepénykék receptZöldséges ételek Hozzávalók: 40 dkg cukkini 1 fej vöröshagyma 2 tojás 1-1 evőkanál morzsolt bazsalikom, snidling és petrezselyem (apróra vágott) 10 dkg liszt fél citrom (leve) 12,5 dkg feta sajt 2 evőkanál olívaolaj A szószhoz 1 evőkanál olívaolaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál morzsolt kakukkfű 1 doboz hámozott paradicsom (konzerv) őrölt bors só Elkészítés: A cukkinikat megmossuk, lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk. Salátástálban összekeverjük a tojásokat, a cukkinit, a hagymát, a zöldfűszereket, a lisztet és a citromlét. Sóval, borssal ízesítjük, és belemorzsoljuk a sajtot. 1 kávéskanál olajat serpenyőben megmelegítünk, 1 evőkanál krémet teszünk bele, kissé laposra nyomjuk, hogy vastag, kerek lepénykét kapjunk, és nagylángon egyik oldalát 3 percig sütjük. Fakanállal megfordítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük. Minden darabot így megsütünk, és melegen tartjuk. A szószhoz az olajat megmelegítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd a paradicsomokat a levükkel együtt. Lefedjük, és 15 percig pároljuk, végül sóval, borssal ízesítjük. Személyenként 3-4 lepénykét tálra teszünk, negyed citromot adunk mellé, és a szósszal meglocsoljuk. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 255 kcal A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |