| Juhtúrós lepény receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: -1 csomag Bryndza juhtúró (kb. 125 g) -1 tojás -kb. 3 ek. tönkölyliszt -pici tejföl/kefír -bors Elkészítés: A juhtúrót összetöröm villával, elkeverem benne a tojást, és 1 kanál tejfölt vagy kefírt, hogy homogénebb legyen. Beleteszek kb. 3 ek lisztet, vagy amennyit felvesz. Jól elkeverem, hogy tésztaszerű masszát kapjak. Serpenyőben pici olívaolajat hevítek, majd a masszából egy kanál segítségével lapos lepényeket formázok, mindkét oldalukat megsütöm. Én szezámmagot is szoktam rakni rá, mielőtt megfordítom a másik oldalára, de szerintem nagyon finom lehet pl. friss bazsalikomot belekeverni, de ízlés szerint bármivel lehet elkészíteni. :) Tanácsok: Amikor a serpenyőre tesszük, egy kicsit nehéz ellapítani, de olajos kanállal talán könnyebben megy. Elkészítési idő: 15 perc Kalóriatartalom: 90 kcal A receptet beküldte: CocoChanel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |