Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolilepény recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tojássárga
1/2 teásk. só
5 dkg vaj
kb. 4 evők. víz

Töltelék:

50 dkg brokkoli
15-20 dkg füstölt nyers sonka
4 tojás
2 dl tejföl
1 teásk. morzsolt bazsalikom


Elkészítés:
A brokkolit megtisztítjuk, kemény szárrészét eltávolítjuk és rózsáira szedjük. Egy kisebb lábosba vizet forralunk kevés sóval, majd ha forr, beledobjuk a brokkolit és 7-9 percig előfőzzük. Szitán lecsöpögtetjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztből, a tojássárgából, a vajból, a sóból és annyi vízből, hogy omlós tésztát tudjunk gyúrni, összeállítjuk a tésztát. Kerek lappá nyújtjuk, majd egy kb. 30 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. A sonkát papírvékony szeletekre, vagy kockákra vágjuk, és beleszórjuk a tésztába, erre a kihűlt brokkolit halmozzuk. A tojásokat felverjük 2 csipet sóval, a tejföllel és a bazsalikommal. Óvatosan ráöntjük a brokkolira, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30-40 percig sütjük. Tortaformán szeleteljük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás brokkolilepény » Kemencében sült hagyma » Burgonyás torta » Tejszínes, tojásos karfiol
» Gombafejek rakva » Spenót-torta » Kínai kel tejföllel » Karfiol húsos bundában
» Tavaszi újkrumpli » Ropogós karfiol » Brokkolipüré » Rakott brokkoli
» Cukkini rakottas » Tojásos-gombás krumpli » Parajszelet » Héjában sült burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.