| Csokis-mogyorós sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg vaj, 15 dkg étcsokoládé és liszt 17,5-17,5 dkg cukor és mogyoró kevés fahéj 4 tojás 1 dl tejszín 1 kávéskanál szárított élesztő A díszítéshez 15 szem mogyoró Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra törjük, a tejszínben megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mogyorót megpirítjuk, megdaráljuk, a tojásfehérjével együtt óvatosan a masszába dolgozzuk, végül apránként beleforgatjuk az élesztővel, fahéjjal összekevert lisztet. A tésztát alufóliával kibélelt, vajjal kikent, hosszúkás vagy őzgerinc formába simítjuk, és nem túl meleg sütőben megsütjük. A sütés félidejében a mogyorót óvatosan a tetejére nyomkodjuk. Amikor kész, rácsra borítjuk, és kihűtjük. Tanácsok: A tetejét csoki "csíkokkal" vagy csokikrémmel locsolhatjuk meg ha kívánjuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: suzy1983 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |