| Tárkonyos-mogyorós csirke receptHúsételek Hozzávalók: # 10 db csirkecomb felső # 20 dkg csiperkegomba # 10 dkg törökmogyoró (hántolt) # 5-6 szál újhagyma # kevés olaj # 1 evőkanál tárkony # 1 teáskanál mustár # kevés törött bors és gyömbér # 3 dl tejszín # 1 db tyúkhúsleves kocka # 3 teáskanál liszt # só Elkészítés: A karikákra vágott újhagymát, a törökmogyorót és a felszeletelt gombát a fűszerekkel megszórva dinsztelem. Felöntöm kevés vízzel és kb. 1 dl tejszínnel. Belekeverem a mustárt és a tyúkhúsleves kockát, majd a bőrétől megfosztott csirkecombokat. Felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Kis lángon fedő alatt főzöm 40-60 percig. Ha puhára főtt, a maradék 2 dl tejszínnel és a liszttel behabarom. Tanácsok: Megjegyzés: A mogyorótól ne ijedjetek meg. Puhára fő, és kellemesen alkalmazkodik az íze a szószhoz. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |