| Modern zabos almás lepény receptReform ételek Hozzávalók: 3-4 evőkanál szójagranulátum, 1,5 kg alma, 10 dkg margarin, 25-25 dkg zabkorpa és zabpehely, 2 citrom reszelt héja, 1 cs.van.cukor, 1-1 mokkáskanál ő.szegfűszeg és gyömbér, 20-30 dkg diétás sárgabarackdzsem, 4-5 evőkanál mazsola és dió. Elkészítés: A szójagranulátumot 15-20 percre kb. 2 deci meleg vízbe áztatjuk.Ezalatt az almát megmossuk,kétharmadát lereszeljük,a többit kockákra vágjuk.A margarint a zabkorpával és a zabpehellyel összekeverjük.A megpuhult,levétől kinyomkodott szójagranulátumot meg a reszelt almát hozzáadjuk,és az egyik citrom reszelt héjával meg a van.cukorral ízesítjük.Egyenletesen,enyhén kikent tepsibe nyomkodjuk.A kockákra vágott almát a másik citrom reszelt héjával,a szegfűszeggel és a gyömbérrel ízesítjük.A zabos tészára szórjuk,egy kicsit bele is nyomkodjuk,majd előmelegített sütőbe toljuk.Közepes lánggal (180 fokon)kb.30 percig sütjük.Ezután megkenjük a dzsemmel,a mazsolával meg a durvára vágott dióval meghintjük,és a sütőbe visszatolva további 5-8 percig sütjük.6x4 centis szeletekre vágjuk. Öt napig is eláll. Tanácsok: Ha nincs zabkorpa,a lepényt készíthetjük csak zabpehelyből is.(50 dkg) Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |