| Fahéjas-almás granola receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 db közepes alma 200 g zabpehely 50 g quinoa 20 g xilit 0.5 tk. só 1 tk. fahéj 0.5 tk. szegfűszeg 0.5 tk. szerecsendió 40 g mandula 30 g tökmag 20 g chia mag 20 g lenmag 20 g szezámmag 2 ek. olívaolaj 1 ek. rum 50 g víz Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az almákat megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk és beletesszük az aprítóba. Hozzáöntjük a vizet, sót, édesítőt, fűszereket, olajat és a rumot, majd pürés állagúra aprítjuk. Ha ez kész, egy tálban összekeverjük a maradék hozzávalókkal, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk. 40 percig alul-felül sütéssel, majd az utolsó 5-7 percben légkeveréssel készre sütjük. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |