| Almas batyu turotesztabol receptSütemények, édességek Hozzávalók: 200 g kremturo 100 g vaj 1 harmad p cukor 6 ek tej 2 es 1negyed p liszt 1kk sutopor fel kk so toltelek: 50 g vaj 2 zoldalma (hamozott, kockara vagott) fel p cukorral, 1 harmad p mazsolat, fel kk fahej Elkészítés: Eloszor elkeszitjuk a tolteleket: Az almat vajon megparoljuk a cukorral, beledobjuk az aztatott mazsolat, megszorjuk fahejjal. A hozzavalokat osszedolgozzuk, par orat hutoben pihentetjuk. 30x30 cm-es nagysagura nyujtjuk, 12 cm-es atmeroju koroket (vagy amekkora tetszik) szaggatunk belole, rahelyezzuk a tolteleket a felere, a masik felet rahajtjuk es radlival vagy villa segitsegevel osszenyomjuk a szelet, felkor alaku lesz. Megkenjuk egy kis tejjel es 20 percig sutjuk 175 fokon. A tetejet meg melegen megkenjuk 1 p porcukor es 1-2 ek forrovizbol keszitett sziruppal. Tanácsok: kep toltve A receptet beküldte: kumameya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |