| Kapros-túrós lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: -4 dl tej -1 kiskanál cukor -2 dkg élesztő -60 dkg liszt -6 dkg vaj -2 tojássárgája -4 evőkanál porcukor -csipetnyi só .. töltelékhez: -50 dkg túró -2 tojás 4 evőkanál búzadara -4 evőkanál cukor -2 dl tejföl -nagy csokor kapor -2 tojásfehérje Elkészítés: -Langyos tejben az kiskanál cukorral futtasd fel az élesztőt. -A lisztet a megolvasztott vajjal,csipet sóval,a 2 tojás sárgájával,és a már felfuttatott élesztőddel alaposan dolgozd össze. -Letakarva a kétszeresére hagyd megkelni. -Törd át a túrót,keverd össze a tojások sárgájával,a búzadarával,a tejföl felével,a cukorral és csipet sóval. -Vágd fel a kaprot-apróra-vagy ahogy szereted-és forgasd bele a túrós masszádba. -A tojások fehérjét verd fel,és ezt is keverd a masszádhoz. -A megkelt tésztádat lisztezett deszkán nyújtsd ki,és egy kivajazott magas falú tepsibe helyezd át. -Simítsd el rajta a túrós keverékedet,a maradék tejföllel kend meg a tetejét. -180 fokos sütőben kb fél óra alatt megsül.(De a tejföl pirosságán úgyis látni fogod,hogy elég-e a fél óra) Tanácsok: Melegen a legfinomabb:) Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: nullaromantika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |