| Almás ropogós 2. receptSütemények, édességek Hozzávalók: Egy normál tepsire való mennyiséghez! Tészta:20dk finom liszt 10dk zabpehely (vagy búza,mindegy) 10dk kókusz reszelék 6 e.k. porcukor 25dk vaj A tészta alá:7 nagyobb savanykás alma 5 e.k. barna cukor (a síma is meg teszi) 2 k.k. őrölt fahéj Elkészítés: A sütőt már jó előre melegídzsd 220 fokra! A tésztához valókbol omlós tésztát gyúrunk, az almákat meg hámozzuk,magházát ki vágjuk,vékony cikkekre vágjuk! A tepsinket ki vajazzuk,az alma szeletekkel ki béleljük,meg szórjuk fahéjal,barna cukorral! A tésztát egyenletesen el morzsoljuk rajta!(nem baj ha az alma itt-ott ki kandikál) A sütő középső rácsán süssük 20-25 percig,mindaddig míg az alma meg puhul,és a tésztánk aranybarna nem lesz! Forrón tálaljuk! Tanácsok: Ez nem egy igazi sütemény,nem lehet szeletelni,kanállal szedhető,mint mondjuk a császár morzsa! Az alma vaj puha lesz,a tészta viszont jó ropogós! Nagyon finom,és hamar meg van! Későbbiekben lehet kísérletezni más gyümölcsel is,aki szereti keverhet a tésztába mazsolát is! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Vikó 26 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |