Tutireceptek.hu fejléc

Milánói karfiol - ahogy én készítem recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1,5 kg karfiol
3 tojás
3 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
zsemlemorzsa
só, bors, margarin a jénai kikenéséhez

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedtem, sós vízben kifőztem.
Egy jénai tálat margarinnal kikentem, beletettem a karfiolt, majd ráöntöttem a tejföl-tojás-só-őrölt bors keveréket.
5 dkg reszelt sajtot szórtam rá.
Zsiradékon pirított zsemlemorzsát szórtam a tetejére és sütőben kb. 20 percig sütöttem, míg a tojásos keverék megszilárdult.

Tanácsok:
Tálaláskor még ki-ki tejföllel, reszelt sajttal gazdagíthatja.
Nagyon laktató, kiadós étel.


Fotó megtekinthető a naplóm 442. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás karfiol-tál » Májas karfiol » Rétegezett karfiolleves » Karfiolos húsos tarhonya
» Tejszínes-gombás karfiol » Karfiol darált hússal » Karfiol pizza » Füstölt sajtos karfiol
» Karfiolpörkölt 2. » Karfiolkrokett » Baconban sült karfiol » Sonkás tepsis karfiol
» Tejfölös-sajtos karfiol » Karfiol húsos bundában » Húsos karfiol » Karfiol vastagmártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.