| Milánói karfiol - ahogy én készítem receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1,5 kg karfiol 3 tojás 3 dl tejföl 5 dkg reszelt sajt zsemlemorzsa só, bors, margarin a jénai kikenéséhez Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedtem, sós vízben kifőztem. Egy jénai tálat margarinnal kikentem, beletettem a karfiolt, majd ráöntöttem a tejföl-tojás-só-őrölt bors keveréket. 5 dkg reszelt sajtot szórtam rá. Zsiradékon pirított zsemlemorzsát szórtam a tetejére és sütőben kb. 20 percig sütöttem, míg a tojásos keverék megszilárdult. Tanácsok: Tálaláskor még ki-ki tejföllel, reszelt sajttal gazdagíthatja. Nagyon laktató, kiadós étel. Fotó megtekinthető a naplóm 442. bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |