Tutireceptek.hu fejléc

Mézes sörös csirke gyömbérrel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
• 8-10 csirke-alsócomb
• 3 dl sör
• 3 ek. méz
• só
• fehér bors
• diónyi friss gyömbér
• 2 ek. olaj
• néhány szál koriander vagy petrezselyem

Elkészítés:
A combokat, ha kell, megtisztogatjuk, leöblítjük, leszárogatjuk, és egy nagyobb tálba fektetjük.
A sört a mézzel habosra keverjük, a húsra öntjük, beleforgatjuk, hogy mindenütt érje a pác, és lefedve 2-3 órára, de még jobb egy éjszakára, a hűtőbe tesszük.
Ezután kiemeljük a pácból, meghintjük sóval, borssal, a lereszelt gyömbért rákenjük, és egy nagy serpenyőben megforrósított olajon körben erősen megpirítjuk (nem baj, ha egy kicsit odakap). Kb. egy deci páclét aláöntünk, lefedjük, és puhára pároljuk.
Végül zsírjára sütjük. Fényes-ropogósnak, aranybarnának kell lennie. Gombás vagy petrezselymes rizzsel, esetleg fűszeres sült burgonyával körítve, korianderrel meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: diagonalt


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dizsoni csirke » Magos csirkemellsaláta » Zöldséges csirkecomb » Forró mézes almalé
» Ananászos csirkesaláta » Egyszerű csirkés lasagne » Császárnő csirkéje » Tökös- sörös lecsó
» Sárgarépás csirkemell » Mozzarellás csirkemell » Egzotikus csirke wokban » Csirkemell tésztában
» Töltött csirke olaszosan » Adventre: mézes sütemény » Szecsuáni csirkemell » Csirke sóágyon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.