| Mézes-mutáros csirkemellfilé... receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé 200 g főzőtejszín (20 %-os) 2.5 dl tej 3 ek méz 1.5 ek mustár 2 teáskanál gyömbér 2 csipet bazsalikom (szárított) 2 csipet majoranna (szárított) 2 csipet oregánó (szárított) 2 csipet petrezselyem 1 csipet só bors ízlés szerint Elkészítés: Megtisztítjuk a csirkemellfiléket, majd felkockázzuk őket, és egy serpenyőben megfehérítjük. Ezután egy picit felöntjük vízzel, és lassú lángon hagyjuk puhulni a husit néhány percig (kb 5-10 perc). Aztán hozzáadjuk a mézet és egy kis sót, borsot ízlés szerint. Közben előkészítjük a tejszínes öntetet. Összekeverjük a tejszínt, tejet és a fűszereket (gyömbér, bazsalikom, oregánó, majoranna, petrezselyem). Ha ez megvan, akkor hozzáöntjük a húshoz, és 5-10 percig közepes lángon kavargatjuk. Végül hozzáadjuk a mustárt is, és így főzzük még 2-3 percig. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |