| Csülökfánk receptHúsételek Hozzávalók: 30 dkg főtt füstölt csülökhús, 2 db tojás, 2dl tej, 40g liszt, 20g vaj, 1 csomó zöldpetrezselyem, 20g mustár, 5g törött bors, 150g zsemlemorzsa Elkészítés: A csülökhúst ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, fehér habzásig hevítjük, majd felengedjük a tejjel, és sűrűre forraljuk. A tűzről levesszük, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a mustárt a finomra vágott zöldpetrezselymet, és simára keverjük. Kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és a darált csülökhúst, valamint a tojások felvert habját. Összedolgozzuk. Megnedvesített kézzel 4 centiméteres átmérőjű gombócokat formálunk, megforgatjuk a zsemlemorzsában és bő, forró olajban kisütjük. Forrón tálaljuk, tetejére zöldpetrezselymet tehetünk. Ízlés szerint majonézalapú mártást adhatunk hozzá. A receptet beküldte: felhő2010 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |