| Mézes körte sült csirkével, patisszonfasírttal receptHúsételek Hozzávalók: 6-8 darab nagy, édes körte 2 evőkanál méz 2 evőkanál vaj 2 db csontos-bőrös csirkemell patisszon zsemlemorzsa 1 tojás só bors pirospaprika bazsalikom rozmaring oregano Elkészítés: A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy tepsit kikenek sertészsírral. A csirkemelleket megmosom, és a következő fűszerek keverékével bedörzsölöm a bőrük alatt, és a bőrt kívülről is: só, bors, pirospaprika, bazsalikom, rozmaring, oregano. Alufóliával lefedett tepsiben sütöm a fűszeres csirkemelleket nagyjából egy órán át, aztán fólia nélkül még 10-15 percig. Amíg a hús sül, elkészítem a köretet. A patisszonból fasírtot készítek. Hozzávalók: 2 közepes patisszon 2 tojás 4 evőkanál zsemlemorzsa bors só a sütéshez olaj A patisszonokat meghámozom, a magjukat kivájom, rájuk nincs szükség. Lereszelem, és besózva 5-10 percig állni hagyom. Kinyomkodom a levét, a tojások, zsemlemorzsa, bors hozzáadásával masszát gyúrok a reszelt patisszonból. A masszából kis pogácsákat formázok, zsemlemorzsába forgatom őket, és bő, forró olajban kisütöm. A körtéket meghámozom, négyfelé vágom, magházukat kiszedem. Serpenyőben megforrósítom a vajat, rádobálom a körtét, megcsurgatom a két evőkanál mézzel, és összeforgatom. 15-20 percig néha meg-megkavarva karamellizálom-sütöm. A patisszonfasírt, mézes körte, fűszeres sült csirke trió első hallásra bizarrnak tűnhet, ám remekül illenek egymáshoz ezek az ízek. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |