| Mesusz-féle hagymakrémleves receptLevesek Hozzávalók: # 10 dkg margarin # 4 fej vöröshagyma # 20 gerezd fokhagyma # 2 evőkanál zsemlemorzsa # 2 l víz # 2 dl tejszín # 2 dl tejföl # 1 kiskanál őrölt bors # 2 leveskocka # szárított petrezselyem (ízlés szerint) # 10 dkg reszelt sajt # pirított kenyér (ízlés szerint) Elkészítés: A hagymákat nagyobb darabokra vágjuk, a margarinon megpároljuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és pár percig együtt pirítjuk. Felöntjük a vízzel, belerakjuk a leveskockákat és a borsot. Felforraljuk, hozzáöntjük a tejfölt és a tejszínt. Ezekkel megint felforraljuk, majd összeturmixoljuk, hogy krémes állaga legyen. Végül visszarakjuk a tűzre, beletesszük a petrezselymet és a sajt felét. További 2-3 percig főzzük. Pirított kenyérrel és a maradék reszelt sajttal tálaljuk. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |