Tutireceptek.hu fejléc

Mesusz-féle hagymakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:

# 10 dkg margarin
# 4 fej vöröshagyma
# 20 gerezd fokhagyma
# 2 evőkanál zsemlemorzsa
# 2 l víz
# 2 dl tejszín
# 2 dl tejföl
# 1 kiskanál őrölt bors
# 2 leveskocka
# szárított petrezselyem (ízlés szerint)
# 10 dkg reszelt sajt
# pirított kenyér (ízlés szerint)

Elkészítés:
A hagymákat nagyobb darabokra vágjuk, a margarinon megpároljuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és pár percig együtt pirítjuk. Felöntjük a vízzel, belerakjuk a leveskockákat és a borsot. Felforraljuk, hozzáöntjük a tejfölt és a tejszínt. Ezekkel megint felforraljuk, majd összeturmixoljuk, hogy krémes állaga legyen. Végül visszarakjuk a tűzre, beletesszük a petrezselymet és a sajt felét. További 2-3 percig főzzük.

Pirított kenyérrel és a maradék reszelt sajttal tálaljuk.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymakrémlevesem » Vargányás hagymakrémleves » Fokhagymakrémleves 1 » Fokhagymakrémleves másként
» Gyors fokhagymakrémleves » Újhagymakrémleves » Hagymakrémleves » Fokhagymakrémleves
» Póréhagymakrémleves » Pékleves » Zöldséges gombakrémleves » Húsgombócos zöldségleves
» Kinizsi leves » Hagymalevesem » Halkrémleves (4 főre) » Kapros céklakrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.