| Meggyes(cseresznyés) mágnás pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Közepes méretű tepsihez: A tésztája pitetészta: * 30 dkg liszt * 12 dkg zsír * 1 csipet só * 10 dkg kr.cukor * 1 tojás+1 a kenéshez * 2 nagy evőkanál tejföl * 1/2 cs.sütőpor A töltelék egy bélesé: * 4 tojás * 20 dkg cukor * 5 dkg vaj * 18 dkg dió * 70-80 dkg magozott meggy(cseresznye) * Mandula forgács, egy kevés zsemlemorzsa Elkészítés: Ha van robotgéped, egyszerű dolgod van:a tésztához valókat egyszerre belarakod és kb 2 percig járatod, míg egynemű tésztává nem áll össze. Ha nincs, akkor ugyanezt gyúrással kell elérned. Ezután folpackba csomagolva kb. fél órára hűtőben pihenteted, ezalatt elkészíted a tölteléket: a tojás sárgáját a cukorral fehéredésig kevered, ezután jól elkevered a vajjal is, majd beleteszed a darált diót. Ezzel is jól elkevered. A tojások fehérjét kemény habbá vered, majd két részletben a diós masszához kevered, ezután teszed bele a kimagozott meggyet. A tésztát kétfelé osztod, az első kinyújtott lapot a sütőpapírral bélelt tepsi oldalára is felnyomkodod kb.1 másfél centire. Ezt megszóród kevés zsemlemorzsával, majd a tölteléket ráteríted. Erre jön a második lap tészta, amit lekensz egy pici vízzel hígított, felvert tojással. Jó mélyen megszurkálod villával, majd mandulaforgáccsal meghinted. 180 fokos sütőben kb.45 percig kell sütni. Tanácsok: Ha a tészta kinyújtásával nehezen boldogulsz, megteheted, hogy a tepsiben a kezeddel, lapítod el.A második lap kinyújtása helyett formálhatsz kis golyókat, amit a kezedben ellapítasz, mint egy palacsintát, és ezeket rakod a töltelék tetejére.A karikák között lévő hézagok ne zavarjanak, ezek helyettesíthetik a villával való szurkálást. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: gmarta5 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |