| Syl meggyes rétese receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 réteslap (2 rúdhoz) fagyasztott meggy (5-6 marék) cukor 2-3 kk fahéj 1 cs vanília puding 1 cs vanília cukor kb. 0,5 dl tejföl kb. 0,5 dl étolaj Elkészítés: A meggyet kiolvasztom, magvalom, kinyomkodom kicsit, levét leszűröm és félrerakom. A meggyet felrakom főni, megcukrozom, fahéjjal ízesítem(ízlés szerint). A meggylében kikavarom csomómentesre a pudingport, hozzáöntöm a meggyhez és puding állagúra főzöm. Hagyom hűlni. A réteslapok kenéséhez a tejfölt kikeverem az olajjal (cseppenként hozzáadva, gyors keverés mellett, hogy szép sima legyen). Nedves konyharuhára leteszek egy réteslapot, megkenem az olajos tejföllel, még egy lap, tejföl, 3. lap tejföl és a töltelék fele; feltekerem. A második rudat is így készítem el. A maradék olajos tejföllel megkenem a rudak tetejét és halványpirosra sütöm őket. Tálalásnál porcukorral szórom meg. Tanácsok: Meggybefőttből is lehet készíteni, csak akkor nem kell bele cukor. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: evangelika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |