Tutireceptek.hu fejléc

Syl meggyes rétese recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 réteslap (2 rúdhoz)
fagyasztott meggy (5-6 marék)
cukor
2-3 kk fahéj
1 cs vanília puding
1 cs vanília cukor
kb. 0,5 dl tejföl
kb. 0,5 dl étolaj

Elkészítés:
A meggyet kiolvasztom, magvalom, kinyomkodom kicsit, levét leszűröm és félrerakom. A meggyet felrakom főni, megcukrozom, fahéjjal ízesítem(ízlés szerint). A meggylében kikavarom csomómentesre a pudingport, hozzáöntöm a meggyhez és puding állagúra főzöm. Hagyom hűlni. A réteslapok kenéséhez a tejfölt kikeverem az olajjal (cseppenként hozzáadva, gyors keverés mellett, hogy szép sima legyen). Nedves konyharuhára leteszek egy réteslapot, megkenem az olajos tejföllel, még egy lap, tejföl, 3. lap tejföl és a töltelék fele; feltekerem. A második rudat is így készítem el. A maradék olajos tejföllel megkenem a rudak tetejét és halványpirosra sütöm őket. Tálalásnál porcukorral szórom meg.

Tanácsok:
Meggybefőttből is lehet készíteni, csak akkor nem kell bele cukor.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: evangelika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-meggyes lepény » Meggyes joghurtkrém 4 adag » Meggyes lepény másként » Cseresznyés -meggyes pite
» Poharas meggyes » Meggyes muffin » Meggyes-pudingos sütemény » Joghurtos meggyes pite
» Meggyes amerikáner » Meggyes másik » Meggyes túrófelfújt » Almás-Meggyes muffin
» Meggyes-Pudingos Szelet » Meggyes álom » Meggyes prósza » Meggyes-mákos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.