| Epres spiráltorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: egy 30 X 40 cm-es tepsihez tészta: 4 tojás 15 dkg cukor 15 dkg liszt 2 kávéskanál sütőpor 3 evőkanál olaj 3 evőkanál víz töltelék: 1 kis üveg eperlekvár krém bevonáshoz: 25 dkg natúr krémsajt (nálam házi) 2-3 evőkanál porcukor 2 dl tejszín (ha szeretnénk, hogy a krémnek jobb tartása legyen,akkor 1 zacskó Zselatin Fix is kell még) tetejére: eper, citromfű Elkészítés: A sütőt bekapcsolom 180 fokra. A tepsibe sütőpapírt teszek. Az egész tojásokat a cukorral habosra verem a robotgéppel (legalább 10 perc), belecsurgatom az olajat és a vizet is. Kézi habverővel óvatosan keverem hozzá a sütőporos lisztet. Belesimítom a tepsibe és kb. 10-12 perc alatt megsütöm. Hagyom egy pár percet hűlni, majd bekenem az eperlekvárral. Ha teljesen kihűlt, hosszában 5 egyforma csíkra vágom. Az első csíkot feltekerem csigába és a tortatál közepére teszem. A többi csíkot mindig köré tekerem csigavonalban haladva. A natúr krémsajt házi változatához egy tál fölé tett műanyag szűrőbe teszek egy vékony vászon anyagot/ gézt, ebbe öntöm bele a 450 gr-os 20%-os tejfölt. 2-3 óra alatt kicsurog a savó belőle, és marad kb.25 dkg natúr krémsajtom.(Ezt előző este is meg lehet tenni,reggelre tökéletes lesz.) A krémhez habbá verem a tejszínt ( ha Dr.Oetker Zselatin fixet használok,akkor ehhez adom hozzá). Ezután adom hozzá a krémsajtot és ízlés szerint 2-3 evőkanál porcukrot. A torta tetejét és oldalát is bekenem a krémmel és hűtőbe teszem. Tálalás előtt díszítem a felaprított eperrel és citromfűvel. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |