| Fűszeres almás kenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg puha vaj 15 dkg nádcukor 1 joghurt 2 tojás 2 vaníliáscukor 25 dkg liszt 1 zacskó sütőpor 1 kk. őrölt fahéj negyed kk. őrölt szegfűbors 8 zöld kardamom magja összetörve fél kk. őrölt szerecsendió 50 dkg alma a tetejére: 5 dkg liszt 5 dkg cukor 5 dkg hideg vaj 2 ek durvára vágott dió a fűszerekből egy csipetnyi Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és lereszeljük. Félrerakjuk. A vajat és a cukrot egy percig kézimixerrel verjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a tojást és a vaníliás cukrot, majd a levétől kinyomkodott reszelt almát. Rászitáljuk a fűszerekkel és sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük. A tetejére a morzsához a cukrot, a csipetnyi fűszert és a lisztet elkeverjük, a hideg vajat felkockázva hozzáadjuk, kézzel gyorsan elmorzsoljuk. Egy kb. 20x9 cm-es dobozformát sütőpapírral bélelünk, belesimítjuk a tésztát, a tetejét megszórjuk a morzsával, és a dióval, picit megnyomogatjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 65 percig tűpróbázva sütjük. Ezután még 25 percig a kikapcsolt, kissé kinyitott ajtajú sütőben hagyjuk, majd kivéve 10 percig rácson pihentetjük. A sütőpapírral együtt vesszük ki a meleg sütit a formából óvatosan, mert ekkor még könnyen omlik körben leszedjük a sütőpapírt, alulról is kihúzzuk, és csak teljesen kihűlve szeleteljük. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |