| Nutellás habtorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg csokis keksz, 10 dkg vaj, 20 dkg tejcsokoládé, 20 dkg étcsokoládé, 1 dl rum, 20 dkg nutella, 6 dl hideg tejszín, a tetejére 12 evőkanál cukrozatlan kakaópor, a tortaforma előkészítéséhez néhány csepp olaj. Elkészítés: 1. Kenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, majd a vajat folyósra olvasztjuk a mikróban vagy a tűzhelyen, és kihűtjük. Erős turmixgépben, illetve mozsárban finomra törjük a csokis kekszet, elkeverjük a vajjal, és egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába. 2. A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával meg a rummal. Megvárjuk, amíg kihűl, ezalatt a hideg tejszínből a szokásostól eltérően nem kemény, hanem csak lágy habot verünk a robotgéppel. A csokis-Nutellás krémet fakanállal összeforgatjuk a tejszínhabbal, ráöntjük a kekszmorzsára, és a tortát 1 éjszakára betesszük a hűtőbe. 3. Tálaláskor forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel körbevágjuk, majd leemeljük róla a kapcsos karimát, és viszonylag vastagon meghintjük cukrozatlan kakaóporral. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |