| Mágnás palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 250 g liszt 300 g vaj 10 db tojás 2 db citrom 7 dl tejszín TÖLTELÉK 300 g darált dió 300 g porcukor 200 g narancs jam 100 g mazsola 1 dl rum 5 adag puncsmártás Elkészítés: A vajat a tojássárgájával,porcukorral jól kikeverjük,kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük,hozzákeverjük a lisztet és a tejszínt,teljesen simára keverjük,végül hozzáadjuk az időközben felvert 5 tojás kemény habját.Kivajazott palacsintasütőben vastagabb palacsintákat sütünk,melyeknek csak az egyik oldalát sütjük meg.Az így megsütött palacsintákat kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe egymásra csúsztatjuk,minden egyes palacsinta tetejét narancsjammal megcsepegtetjük,megszórjuk cukrozott mazsolával és reszelt citromhéjjal ízesített darált dióval/a mazsolát rumba áztatjuk/.A palacsintákat addig rétegezzük,míg az utolsó laphoz nem érünk.Az utolsó palacsinta mindkét oldalát megsütjük,és így helyezzük a töltött palacsinta tetejére.Olvasztott vajjal meglocsoljuk,és 10 percre a sütőbe tesszük.Az 5 tojás fehérjét porcukorral kemény habbá verjük,és csillagcső segítségével a sütőből kivett palacsintákat feldíszítjük.Ezután ismét sütőbe rakjuk és világosra sütjük.Előmelegített tálon forrón tálaljuk.Külön edényben puncsmártást adunk hozzá. A receptet beküldte: Jasperka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |