Tutireceptek.hu fejléc

Ír tejszínkrém torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
26 dkg liszt,
7 tojás,
25 dkg cukor,
1,2 dl olaj,
10 dkg étcsokoládé,
0,8 dl ír tejszínkrémlikőr (pl. Bailey's),
2 evőkanál Nescafe,
0,8 dl víz,
2 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só

A kávékrémhez:

25 dkg porcukor,
2 evőkanál ír tejszín krémlikőr,
1 evőkanál Nescafe,
3 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk, és liszttel behintjük a gyűrűs tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. A darabokra tört csokoládét fémtálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a neszkávét és a likőrt. Gőz fölé helyezzük, és állandóan kevergetve összeolvasztjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel jól kikeverjük. A krémbe fakanállal belekeverjük a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban robotgéppel kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A tojáshabot hablapát segítségével óvatosan a tésztába vegyítjük. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 30-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a likőrben feloldjuk a neszkávét, majd kikeverjük a cukorral, végül az olvasztott vajjal. A kávés-likőrös krémet a kihűlt torta tetejére kenjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos csirketorta » Krémes sárgarépa torta » Csokis eperkrémtorta » Lúdlábtorta (Kata-féle)
» Gombás tortahusi » MÁRVÁNYTORTA SZEDERREL » Tejföltorta egyszerű » Ananászos palacsintatorta
» Pászka torta » Epres-Tejszínes Túrótorta » Mascarponetorta szederrel » Kijevi torta
» Túró torta szülinapra » Mandarintorta » Szintetizátor torta » Fűszeres olasz pulykatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.