| Ír tejszínkrém torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 26 dkg liszt, 7 tojás, 25 dkg cukor, 1,2 dl olaj, 10 dkg étcsokoládé, 0,8 dl ír tejszínkrémlikőr (pl. Bailey's), 2 evőkanál Nescafe, 0,8 dl víz, 2 teáskanál sütőpor, csipetnyi só A kávékrémhez: 25 dkg porcukor, 2 evőkanál ír tejszín krémlikőr, 1 evőkanál Nescafe, 3 evőkanál olvasztott vaj Elkészítés: A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk, és liszttel behintjük a gyűrűs tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. A darabokra tört csokoládét fémtálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a neszkávét és a likőrt. Gőz fölé helyezzük, és állandóan kevergetve összeolvasztjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel jól kikeverjük. A krémbe fakanállal belekeverjük a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban robotgéppel kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A tojáshabot hablapát segítségével óvatosan a tésztába vegyítjük. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 30-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a likőrben feloldjuk a neszkávét, majd kikeverjük a cukorral, végül az olvasztott vajjal. A kávés-likőrös krémet a kihűlt torta tetejére kenjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |