| Meggyes rakott piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 adaghoz: 50 g hámozott mogyoró 50 g puha mazsola 1 üveg kimagozott meggybefőtt(töltőtömeg 350-370 g) 1 csokoládés piskótahasáb(kb. 400g) 5 ek.+1 dl rum Az öntethez: 7,5 dl tej 1 tasak vaníliás pudingpor 1 rúd vanília 4 tojás 100 g kristálycukor Elkészítés: A mogyorót durvára törjük, serpenyőbe szórjuk, mérsékelt tűzön, zsíradék nélkül világosdrappra pirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk( ha a forró serpenyőben hagyjuk keserű lesz).A mazsolát forró vízzel leöblítjük, meglocsoljuk 5 ek. rummal. A meggybefőttet leszűrjük, 12 szép meggyet félreteszünk díszítéshez.A piskótát 2×2 cm-es kockákra vágjuk, felét csinos üvegtálba szórjuk. Meghintjük a mogyoróval, a rumos mazsolával és a meggyel, aztán a maradék piskóta és rum következik. Az öntethez a teljes mennyiségből elvett fél dl hideg tejben elkeverjük a pudingport. A vaníliarudat felhasítjuk , kiszedjük belőle a vaníliapépet és a maradék tejhez adjuk, felforraljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket1 csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat habüstbe csúsztatjuk, fehéredésig keverjük a cukorral, apránként hozzáöntjük a pudingos és a forró tejet, és gőz fölött, folyamatosan keverve besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről a krémet, kíméletesen beleforgatjuk a tosáshabot, és megöntözzük vele a piskótarakottast. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük.Tálaláskor a félretett meggyszemekkel díszítjük. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 3072 kcal A receptet beküldte: janita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |