Tutireceptek.hu fejléc

Puncsos piskótatekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 db tojás
1 ½ dl (²⁄³ csésze) cukor
1 pohár finomliszt /2dl-es/
2 teáskanál sütőpor
1 ½ evőkanál tej
2 evőkanál puncs- vagy ánizslikőr

A töltelékhez:

10 dkg margarin vagy vaj
1 ½ dl (²⁄³ csésze porcukor)
1 ½ evőkanál kakaópor
½ teáskanál vanília
1 tojássárgája
½ dl (3 evőkanál) puncs- vagy ánizslikőr

Elkészítés:
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos keverékbe. Keverjük hozzá a tejet és a puncslikőrt.
A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben.
Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.
Borítsuk ki a süteményt egy cukorral megszórt sütőpapírra, távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Fedjük le a tepsivel, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a kakaóport, a vaníliát, a tojássárgáját és a puncsot.
Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük fel, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalótálra.Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk.


A sütő hőmérséklete: 250 °C, légkeveréses sütő: 200 °C.

Tanácsok:
Puncslikör helyett használhatunk puncs aromát is.
Lisztet egy 2dl-es pohárral adtam meg,de ha szükséges lehet még hozzá adni.


A receptet beküldte: zsili


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés piskótatekercs » Puncsos szelet egyszerűen » Puncsos kekszes recept » Gyors puncsos mignon
» Omlós puncsos » Kávékrémes piskótatekercs » Puncsos Mascarpone krém » Rumpuncsos madártej
» Puncsos keksz » Vaníliás piskótatekercs » Vaníliás-puncsos madártej » Lisztmentes piskótatekercs
» Böbe féle puncsos szelet » Rumos-diós piskótatekercs » Puncsos mignon » Puncsos rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.