| Puncsos piskótatekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 db tojás 1 ½ dl (²⁄³ csésze) cukor 1 pohár finomliszt /2dl-es/ 2 teáskanál sütőpor 1 ½ evőkanál tej 2 evőkanál puncs- vagy ánizslikőr A töltelékhez: 10 dkg margarin vagy vaj 1 ½ dl (²⁄³ csésze porcukor) 1 ½ evőkanál kakaópor ½ teáskanál vanília 1 tojássárgája ½ dl (3 evőkanál) puncs- vagy ánizslikőr Elkészítés: Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos keverékbe. Keverjük hozzá a tejet és a puncslikőrt. A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig. Borítsuk ki a süteményt egy cukorral megszórt sütőpapírra, távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Fedjük le a tepsivel, és hagyjuk teljesen kihűlni. Keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a kakaóport, a vaníliát, a tojássárgáját és a puncsot. Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük fel, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalótálra.Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk. A sütő hőmérséklete: 250 °C, légkeveréses sütő: 200 °C. Tanácsok: Puncslikör helyett használhatunk puncs aromát is. Lisztet egy 2dl-es pohárral adtam meg,de ha szükséges lehet még hozzá adni. A receptet beküldte: zsili Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |