| Rakott gomba. receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1/2 kg gomba 1 db vöröshagyma 1 evőkanálnyi vaj 1 evőkanál liszt 2 dl tej 3 egész tojás 10 dkg reszeltsajt só, őrölt bors Elkészítés: Megtisztítjuk a gombát, cikkekre vágjuk és diónyi vajon a reszelt vöröshagymával, sóval, borssal együtt addig pároljuk, míg "zsírjára sül". Meghintjük a liszttel, felengedjük a tejjel és sűrűre főzzük. Kissé kihűtjük, majd belekeverjük a 3 tojás sárgáját és 5 dkg reszelt sajtot. Kizsírozott hosszúkás tűzálló tálba öntjük, tetejére simítjuk a tojások habbá vert fehérjét, melyet a másik 5 dkg sajttal és csipet sóval kevertünk el. Sütőben addig sütjük, míg a hab már nem ragacsos,de ne barnítsuk túlságosan. Tanácsok: Friss zöldsalátával tálaljuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |