Tutireceptek.hu fejléc

Rakott gomba. recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1/2 kg gomba
1 db vöröshagyma
1 evőkanálnyi vaj
1 evőkanál liszt
2 dl tej
3 egész tojás
10 dkg reszeltsajt
só, őrölt bors

Elkészítés:
Megtisztítjuk a gombát, cikkekre vágjuk és diónyi vajon a reszelt vöröshagymával, sóval, borssal együtt addig pároljuk, míg "zsírjára sül".
Meghintjük a liszttel, felengedjük a tejjel és sűrűre főzzük.
Kissé kihűtjük, majd belekeverjük a 3 tojás sárgáját és 5 dkg reszelt sajtot.
Kizsírozott hosszúkás tűzálló tálba öntjük, tetejére simítjuk a tojások habbá vert fehérjét, melyet a másik 5 dkg sajttal és csipet sóval kevertünk el.
Sütőben addig sütjük, míg a hab már nem ragacsos,de ne barnítsuk túlságosan.

Tanácsok:
Friss zöldsalátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott tál sütőben » Rakott csirkemell almával » Rakott sertés hús » Zsír nélküli rakott hús
» Kairói rakott padlizsán » Olasz rakott csirke » Rakott krumpli tejszínnel » Rakott sárgadinnye
» Rakott diós metélt » Rakott tepsis burgonya » Rakott virsli (Update1) » Rakott tök hús nélkül
» Húsvéti rakott csirkemell » Rakott savanyú káposzta » Rakott túrósburgonya » Tarhonyás rakott zöldbab


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.