| Meggyes krémes Emyke modra receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 cs leveles vajas tészta I. Krémhez: 1 ü meggybefőtt leve 8 ek búzadara 3 ek cukor II. Krémhez: 2 cs vaníliapuding 3 ek cukor 8 dl tej 25 dkg margarin 0,5 l tejszín Elkészítés: A tésztát megfelezzük, és két lapot nyújtunk (25x35cm). Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Az egyik lapot felkockázzuk, hogy könnyen szeletelhető legyen a süti. A meggybefőtt levében megfőzzük a darát a cukorral. A meggyet kimagozzuk, kockára vágjuk, és a krémhez keverjük. Ezt a krémet még langyosan rákenjük az alsó lapra. II. Krém: 8 dl tejben megfőzünk 2 vaníliapudingot 3 ek cukorral, majd kihűtjük. Ha kihűlt, 25 dkg margarint adunk hozzá, és jó habosra keverjük. Ez a krém kerül a meggyes krémre. 0,5 l tejszínt kemény habbá verünk, és ezt kenjük a vaníliás krémre. Végül rárakosgatjuk az előre felvágott lapokat, és porcukorral meghintjük. Tálalásig hűtőben tároljuk. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 25x35 cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |