| Cseresznyés krémes piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához:7 db tojás 7 evőkanál liszt 7 evőkanál porcukor 1 evőkanál kakaópor 1 evőkanál rum + 1 kg kimagozott cseresznye Krémhez:20 dkg ráma margarin 20 dkg porcukor 4 dl tej 2 csomag vaniliás,vagy csokoládés pudingpor A mázhoz 1 tábla tortabevonó csokoládé tej,vagy ét. Elkészítés: Egy közepes tepsi alját sütőpapírral kibélelünk,a cseresznyét erre terítjük szét. A tojások fehérjét kemény habbá verjük,a tojások sárgájához hozzáadjuk a porcukrot és fehéredésig keverjük.Utána óvatosan a fehérjéhez keverjük a lisztel együtt.Ebből a masszából a felét a cseresznyére öntjük,a másik felébe beletesszük a kakaóport és a rumot,majd összekeverjük és a sárga masszára öntjük,szépen elegyengetjük.Majd 170 fokos sütőben megsütjük kb.:50 perc Tepsiben hagyjuk kihülni.Közben elkészítjük a krémet. A margarint habosra keverjük a porcukorral,a pudingport a tejjel sűrűre főzzük ,ha langyosra hűlt,összekeverjük a margarinos krémmel. A piskótát deszkára borítjuk,így tetejére kerül a gyümölcs és a krémmel megkenjük,majd olvasztott csokoládéval díszítjük a sütemény tetejét.Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük,és csak utána szeleteljük. Nagyon finom és mutatós sütemény ! Tanácsok: Cseresznye helyett lehet,meggyel,vagy almával is elkészíteni.Akkor az almát vastag uborka szeletelőn kell szeletelni,és fahéjat kell rászórni ! A receptet beküldte: roxford Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |