| Meggyes finomság receptSütemények, édességek Hozzávalók: 500 g leveles tészta Meggykrém 400 g meggybefőtt kb 1 evőkanál búzadara 3 ek cukor Vaníliás krém 8 dl tej 2 csomag vaníliás pudingpor 3 ek cukor 8 dkg margarin Tetejére 5 dl növényi tejszín 2 csomag habfixáló Elkészítés: A tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen. Kettévágjuk. Kinyújtjuk az egyik felét téglalap formára (25*35 cm-es re), majd egy tepsi hátán aranyszínűre sütjük pár perc alatt, kb. 175°C-on. A másikat is kinyújtjuk, kockákra vágjuk, úgy sütjük meg, az előzőek szerint. A meggyes krémhez, a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük. A meggyet apróra vágjuk, és belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet, még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez a tejben megfőzzük a pudingot a cukorral, sűrűn kevergetve, takarék lángon. Majd langyosra hűtjük. A margarint kikeverjük, és a krémhez adjuk. A vaníliás krémet a meggyes krémre simítjuk. A tejszínt a habfixszel felverjük, és rásimítjuk a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappokkal. Porcukorral megszórjuk. Hűtőben pihentetjük! Másnap az igazi, akkora szépen összeáll, könnyeben szeletelhető. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |