| Skót krémes 2. receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 5 dkg margarin 10 dkg cukor 2 tojás 2 ek. meleg méz habosra keverve 40 dkg liszt 1 kk. szódabikarbóna Krém: 20 dkg margarin 20 dkg porcukor fél l tej 4 ek. liszt 1 vaniliás cukor Máz: 20 dkg cukor 3 ek. forró víz 2 ek. kakópor diónyi margarin Elkészítés: A tészta alapanyagait jól eldolgozzuk,és 3 lapot sütünk belőle. A margarint és a porcukrot kikeverjük. A tejből lisztből vaniliáscukorból pudingot főzünk. Mikor kihült összekeverjük a vajkrémmel és két felé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A lapokat úgy kenjük meg, hogy az alsó lapra megy a kakós krém majd másodikra a fehér krém. A felső lapot csokimázzal borítjuk. A mázhoz való cukorból a vízből szirupot főzünk, majd a kakóport és a margarint belekeverjük. Tanácsok: Akkor a leg finomabb ha 1 napot állni hagyjuk a hűtőben. A receptet beküldte: banya76 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |