| Meggy dzsem receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 4 db 5/4-es üveghez: 2 kg kimagozott meggy 18 dkg cukor 6 dl víz Elkészítés: A frissen szedett meggyet szártalanítom, átválogatom, megmosom és kimagozom. A meggy felét húsdarálón ledarálom, és cukor nélkül sűrűre fõzöm. A cukorból és a vízbõl sűrű szirupot fõzök, ügyelve, hogy a szirup ne karamellizálódjék. A kész sziruphoz hozzáöntöm az elõfõzött meggyvelõt és az egészben hagyott meggyeket. Tovább fõzöm, amíg sűrű nem lesz. A kész dzsemet forrón, elõmelegített, széles szájú üvegekbe töltöm, és azonnal légmentesen lezárom. A lezárt üvegeket tiszta ruhával letakarom, és hagyom kihűlni. A készítményt hűvös, száraz helyen tárolom. Kalóriatartalom: 940kJ kcal Szénhidráttartalom: 55 g gramm A receptet beküldte: Rekus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |