| Kókuszos-meggyes kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: egy 20×30 cm-es tepsihez: A tésztához: 30 dkg finomliszt 4 tojássárgája 3 evőkanál kakaópor 1, 5 csomag sütőpor 20 dkg vaj 10 dkg porcukor A töltelékhez: 15 dkg cukor 15 dkg kókuszreszelék 4 tojásfehérje A lap lekenéséhez: 2 evőkanál meggylekvár A szóráshoz: 40 dkg magozott meggy A bevonathoz: 1 csomag főzés nélküli csokoládés pudingpor 2 evőkanál tej 18 dkg vaj 18 dkg cukor A díszítéshez: 2 teáskanál kókuszreszelék meggyszemek Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. Az első tésztalapot tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A másik tésztadarabot a fagyasztóba tesszük, míg a töltelék elkészül. A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszelékkel összekeverjük. A tepsiben várakozó tésztát megkenjük a lekvárral, a meggyet elosztjuk rajta, és a kókuszos habot elsimítjuk rajta. A fagyasztóból kivesszük a tésztánkat, és reszelőn ráreszeljük a kókuszos töltelékre. 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A sütemény tetejét a sütés vége felé alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen. A bevonathoz vízgőz felett a hozzávalókat egy tálban elektromos keverővel sűrűsödésig keverjük, és a kihűlt süteményre öntjük. A tálcán megrázogatjuk, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön. Szép, fényes mázat kapunk, de nem lehet késsel simítani, mert egyszerre köt. Kókuszreszelékkel megszórjuk, meggyel díszítjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |