| Meggyes-pudingos ökörszem receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 50 dkg liszt 5 dkg élesztő 10 dkg margarin 3 evőkanál cukor 1 teáskanál só 2 dl tej 2 vaníliás cukor 2 tojássárgája Puding: 1 csomag tejszín ízű pudingpor 3 kanál cukor 3 vaníliás cukor 4 dl tej 2 tojás fehérje kb fél üveg meggy 1 tojás a süti szélének lekenéséhez Elkészítés: A tejben az élesztőt felfuttatom, tészta többi alapanyait beleteszem egy tálba, és mikor felfutott az élesztő, ráöntöm, összegyúrom. Ezután letakarom, hogy keljen egy kicsit. Addig megfőzöm a pudingot a cukrokkal. Felverem a tojás fehérjét, és összekeverem a pudinggal. Hagyom hűlni. A tésztát visszaverem, és hagyom még kelni. Mikor jól megdagad, lisztezett deszkára teszem, és kb 1 cm vastagra nyújtom. Kb. 5 centi átmérő szaggatóval kiszaggatom. Mikor kiszaggattam egy feles pohár aljával mindegyik kis tészta közepét lenyomom, így nem kézzel kell lenyomkodni, hogy a meggy, és a puding megálljon benne. Mikor kész, mindegyik tészta közepébe rakok egy-egy meggyszemet, és a tortadíszítő tasakba töltött pudingból mindegyik közepére nyomok. A tészta széleit tojással lekenem. Előmelegített sütőben kb 180 fokon 15-20 percig sütöm. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |