| Túros-meggyes pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg liszt 20 dkg ráma 10 dkg porcukor 1/2 cs sütőpor 2 tojás sárgája 3 evőkanál tejföl Töltelékhez: 3 tojás sárgája 1 cs vaníliás puding vagy 2 ek.liszt 20 dkg cukor 2 cs vaníliás cukor 3 dl tej 1 citrom reszelt héja 50 dkg áttört túró 5 tojás fehérje kimagozott meggy Elkészítés: A tészta hozzávalóiból linzer tésztát gyúrunk és hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük. A töltelékhez felverjük keményre a tojások fehérjét, a többiből a túró és meggy kivételével sűrű krémet főzünk, amikor kihűlt belekeverjük az áttört túrót, a tojáshabot, majd a meggyet. A tésztát 2 részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, a tepsibe sütőpapírt teszünk, majd 1 linzerlap, töltelék és rá a másik kinyújtott linzerlap. A tetejét villával megszúrkáljuk és megkenjük tojással vagy tejföllel. Kb. 45 percig sütjük, míg a teteje megpirul Tanácsok: Meg kell várni, míg langyosra hűl, csak utána tanácsos szeletelni. Elkészítési idő: 2 perc A receptet beküldte: pienosole@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |