| Meggyes kekszrúd receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30dkg darált háztartási keksz 25dkg porcukor 30dkg vaj 0,5dl rum 20dkg magozott meggybefőtt a befőtt leve Elkészítés: A kekszet összegyúrjuk a 20dkg vajjal,15dkg porcukorral,illetve a befőtt levével.A tésztát egy porcukorral meghintett alufóliára tesszük és azon nyújtjuk ki 4-6 mm vastagra!A maradék 10dkg vajat habosra keverjük a maradék 10dkg porcukorral,majd beledolgozzuk a rumot és az apróra vágott meggyet.Ezt a krémet kenjük rá a tésztára,majd tekerjük fel(fóliába tekerve)2-3 órára hütőbe tesszük! Tanácsok: Vizezett késsel szeleteljük fel! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: szildikó77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |