| Meggyszörp receptItalok, koktélok Hozzávalók: meggy cukor víz tartósítószer Elkészítés: A meggyet paradicsompasszírozón átpasszírozzuk.Lehet húsdarálón is ledarálni. Minden liter meggypéphez 0,5 liter vízből és 0.5 kg cukorból főzött szirupot öntünk.Jól összekeverjük.Majd tüllzacskóba téve (megteszi egy tiszta nem használt bevásárlószatyor is) 1 napig csepegtetjük.Másnap üvegbe töltjük és egy késhegynyi tartósítószert teszünk minden üvegbe.Lekötjük és 25-30 percig gőzöljük. Tanácsok: Még szoktam hozzá tenni cukrot,hogy édesebb legyen. Jól ki szoktam nyomkodni azt amiben csepegtetem,hogy minél több lé kicsepegjen. A receptet beküldte: krautmanno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |