Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagymás pogácsa II. recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
40 dkg sima liszt
1,5 dl langyos tej
fél kocka éleszto
2 t.k. cukor
2 t.k. só
25 dkg puha margarin
1 kis pohár tejfol
1 tojás fehérje

Elkészítés:
Az élesztot felfuttatjuk a langyos cukros tejben, osszekeverjuk a tobbi hozzávalóval és meleg helyen megkelesztjuk. Kozben 1 csokor medvehagymát botmixerrel osszeturmixolunk egy kevés olajjal és ezzel a péppel megkenjuk a kinyújtott tésztát, egyszer hajtogatjuk, kiszaggatjuk, megkenjuk a tojás sárgájával, megsózzuk és 200 fokos sutoben 50 percig sutjuk.


A receptet beküldte: cherry41


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplipogácsa » Leveles sós pogácsa » Álomfinom pogácsa » Ősi túrós pogácsa
» Walesi húspogácsák » Medvehagymás túrógombóc » Kefíres pogácsa » Medvehagymás pesto II.
» Borzas pogácsa » Tejfeles pogácsa » Aludttejes pogácsa » Lilahagymás pogácsa
» Erdélyi tepertős pogácsa » Pihe-puha pogácsa » Hajtogatott túrós pogácsa » Húspogácsa boros lében


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.