| Lilahagymás pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: T é s z t a : 50 dkg liszt 25 dkg margarin 1 ek. só 1 db tojás 0,5 dl tej 2-3 dl tejföl 1 csipet cukor 3 dkg élesztő T ö l t e l é k : 4 dkg vaj vagy ennek megfelelő étolaj 2-3 fej lilahagyma Elkészítés: A cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidolgozzuk. 2 órát hűvös helyen pihentetjük. Közben elkészítjük a hagymás rátétet. A lila hagymákat apróra vágjuk és pirosra sütjük, hagyjuk langyosra hűlni. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd a hagyma 3/4 részével megkenjük. Hajtogatjuk: a tészta felső harmadát a középső harmadra hajtjuk, majd az alsó harmadát ennek a tetejére. A maradék hagymát ekkor kenjük a tésztára. Mindkét oldalról behajtjuk a tésztát a közepéig, majd kettéhajtjuk. Hűvös helyen legalább fél -, 1 órát pihentetjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, berácsozzuk és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kissé távol egymástól és hagyjuk még 30 percig kelni. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 250°-ra. Lekenjük tojással, vigyázva, hogy az oldalára ne csurogjon le! Szép sárgára megsütjük. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Cilumiluci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |